METODA SILVA

Acest blog este destinat informărilor privind Metoda Silva, adică despre AUTOCONTROL MENTAL, DEZVOLTAREA MINȚII, CONTROLUL STRESULUI.

Următoarele cursuri Metoda Silva

SILVA IMMERSION
1-4 MARTIE 2018 - București
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA PENTRU COPII
3-4 MARTIE 2018
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA LIFE SYSTEM
24-25 FEBRUARIE 2018 - București
Instructor: Rajko Kuzmanovič

SILVA LIFE SYSTEM
3-4 MARTIE 2018 - Brașov
Instructor: Rajko Kuzmanovič

Detalii și înscrieri pentru toate cursurile pe www.metodasilva.ro.

Pentru cursurile instructorilor Anca Jugănaru și Cristi Lazăr înscrierile se fac direct pe www.focusdevelopment.ro.
ÎNSCRIE-TE ACUM!

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Nivelul Alpha


Creierul este un bio-computer și operează cu o cantitate mică de electricitate la fel ca și un computer personal. Poate procesa și stoca informații, poate recupera informații și le poate folosi pentru a lua decizii și a rezolva probleme. 

Creierul este parte dintr-un circuit electric uman. Este generatorul de curent electric. Electricitatea creierului are frecvența variabilă. Uneori acest curent electric vibrează rapid, de 20 de ori pe secundă sau mai mult, alteori vibrează foarte lent. Aceste vibrații naturale se plimbă de-a lungul a 4 benzi de frecvență denumite științific: Beta, Alpha, Theta și Delta.



Frecvența Beta - de peste 14 Hz (Hertzi) sau cicli pe secundă (cps) - se înregistrează în mod normal atunci când corpul și mintea sunt active iar privirea este focalizată; creierul „vibrează” electric la nivel de aproximativ 20 cps (Hz);

Frecvența Alpha - de la 7 la 14 cps (Hz) - este asociată cu starea de somn ușor și cu visarea;

Frecvența Theta - de la 4 la 7 cps (Hz) - este asociată cu somnul mai adânc și cu utilizarea hipnozei pentru proceduri cum ar fi chirurgia fără dureri;

Frecvența Delta - sub 4 cps (Hz) - asociată cu somnul foarte adânc.

Dintre cele 4 frecvențe pe care orice creier viu le „are în dotare” și le experimentează zilnic, mai mult sau mai puțin conștient (pentru omul modern, integrat social, mai puțin conștient) frecvența Alpha este cea mai puternică și mai ritmică dintre cele 4 frecvențe. De aceea a și fost prima care a fost descoperită de oamenii de știință în anii '40 și a fost denumită „α” (Alpha), de la prima literă a alfabetului grecesc. De ce? Pentru că este intervalul cu cea mai mică rezistență și cu cea mai mare energie.

Când José Silva, vorbind despre creier, a adus argumentul științific evident că „pentru a beneficia de energie crescută (citește informație) este suficient să asiguri o rezistență scăzută (citește creier relaxat), oamenii de știință ai vremii au contestat din start procedurile și metodologia lui José Silva spunând că „odată ce vrei să activezi creierul (citește să învețe), el nu își va putea păstra o frecvență joasă stabilă cum este frecvența Alpha”.

22 de ani de cercetări minuțioase și provocări ale autodidactului José Silva au demonstrat contrariul. 

Astăzi, cei mai mulți oameni folosesc frecvența cea mai slabă și cea mai puțin stabilă pentru a gândi - frecvența Beta.

Dar oamenii de succes rămân conștienți la nivelul Alpha și gândesc la acest nivel! Printre aceștia se află și absolvenții de pretutindeni ai cursului Metoda Silva, începând cu anul 1966, atunci când José Silva a predat primul său curs recunoscut ca fiind un curs științific prin care ființa umană învață că „în zona subconștientului” poți rămâne conștient și fără să adormi, poți crea, poți soluționa probleme, poți învăța mai rapid, mai bine și mai ușor, poți gândi mai clar pentru că-ți oferă mai multă energie, poți să accesezi mai multă informație și mai ușor, poți corela informații pentru că ești mai intuitiv și „nebruiat” de emisfera stângă (logică) a creierului... și toate acestea pentru că ești pe „domeniul frecvenței Alpha”!

La cursul Metoda Silva învățăm să folosim conștient frecvența Alpha a creierului nostru pentru beneficiul nostru.

Vă așteptăm la unul dintre cursurile noastre SILVA IMMERSION pentru o experiență unică și un început de viață nouă!

Înscrieri și detalii pe www.focusdevelopment.ro.

Din ce în ce mai bine!

Anca Jugănaru
Silva Method Certified Instructor by Silva Mind Control International, Laredo, Texas, USA

Niciun comentariu: