METODA SILVA

Acest blog este destinat informărilor privind Metoda Silva, adică despre AUTOCONTROL MENTAL, DEZVOLTAREA MINȚII, CONTROLUL STRESULUI.

Următoarele cursuri Metoda Silva

SILVA IMMERSION
1-4 MARTIE 2018 - București
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA PENTRU COPII
3-4 MARTIE 2018
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA LIFE SYSTEM
24-25 FEBRUARIE 2018 - București
Instructor: Rajko Kuzmanovič

SILVA LIFE SYSTEM
3-4 MARTIE 2018 - Brașov
Instructor: Rajko Kuzmanovič

Detalii și înscrieri pentru toate cursurile pe www.metodasilva.ro.

Pentru cursurile instructorilor Anca Jugănaru și Cristi Lazăr înscrierile se fac direct pe www.focusdevelopment.ro.
ÎNSCRIE-TE ACUM!

joi, 18 februarie 2010

Ultimul Succes

Exista un vechi proverb care spune "Nimic nu reuseste mai bine decat succesul". Aceasta afirmatie are o baza stiintifica.

Un grup de cercetatori au realizat un experiment. Au impartit mai multor adulti 10 teste identice spre rezolvare. La terminarea testelor, li s-au dat rezultate fictive. Jumatate dintre subiecti au aflat ca au rezolvat bine problemele din test si au obtinut calificative foarte bune. Ceilalti au aflat ca au gresit la teste si au primit calificative proaste. Apoi li s-au dat din nou alte 10 teste identice de rezolvat tuturor. Care au fost rezultatele? Cei carora, la prima testare, li s-a spus ca au obtinut calificative bune au avut si de data aceasta rezultate foarte bune. Simplul fapt ca s-au asociat cu succesul personal din trecut a facut sa obtina din nou rezultate bune.

In Metoda Silva invatam "Repetarea Ultimului Succes". Este foarte important sa ne punem mintea pe "modulul de succes". Este atat de important incat Dragan si Rajko ne indeamna sa nu facem nici macar un singur exercitiu fara repetarea ultimului succes. Este o tehnica simpla, foarte simpla. Inainte sa lucrezi la proiectele tale in nivelul tau, opreste-te cateva secunde si repeta-ti ultimul succes. Aceasta inseamna sa te gandesti la un lucru placut, pozitiv prin care ai reusit ceva anume. Poate fi un lucru "marunt", spre exemplu faptul ca ti-a zambit un coleg la birou sau ca ai ajuns cu bine si la timp la serbarea copilului sau ca ai folosit Trei Degete si ai gasit imediat hartia pe care o cautai sau orice altceva... ca te-ai trezit voios (sper ca asa e!), ca te-a sunat o prietena cu care nu ai mai vorbit de mult, ba chiar ca ai traversat strada in siguranta... Sau poate este un lucru mai "important"... ai primit o marire de salariu sau au crescut rulajele afacerii tale sau ai primit o aprobare importanta sau fetita a luat calificativ maxim la bacalaureat sau tocmai ti s-a implinit un proiect la care lucrezi de o vreme... Orice ar fi acest fapt, ca e mic sau ca e mare, gandeste-te la el cand esti in nivel. Vizualizeaza-l... felicita-te pe tine ca l-ai obtinut... fii recunoscator ca s-a intamplat. Pentru creierul tau nu exista succes mic sau succes mare. Mecanismul este acelasi. Tot endorfina creeaza si trimite in organism...

Simpla amintire, identificare si recunostinta pentru succesul tau trecut creeaza premisele pentru ca subconstientul tau sa caute mai departe succesul.

Acum, ca tot ai investit timp in citirea acestui articol... ceea ce ai aflat poate fi considerat ultimul succes!

Din ce in ce mai bine!

2 comentarii:

Tanguera spunea...

Nu ar fi mai bine (si mai corect) sa spunem "cel mai recent succes"? Pentru ca "ultimul" suna cam... ca si cum nu ar mai urma nimic dupa :)

Cristi Lazar spunea...

Cel mai bine (si mai corect) este sa practicam aceasta tehnica. Se numeste "ultimul succes" pentru ca Jose Silva a numit-o asa... Desigur, ii putem spune "cel mai recent succes". Puteti sa-i spuneti cum va place mai mult, mai important mi se pare sa il vizualizati, sa va felicitati pentru realizare si sa va exprimati recunostinta... :)
Daca va ganditi ca e ultimul, in sensul ca nu v-a mai fi niciunul... inseamna ca v-ar putea ajuta o fraza benefica, repetata in nivel, care sa exprime "obtin din ce in ce mai multe succese pe toate planurile"... :)
Din ce in ce mai bine!