METODA SILVA

Acest blog este destinat informărilor privind Metoda Silva, adică despre AUTOCONTROL MENTAL, DEZVOLTAREA MINȚII, CONTROLUL STRESULUI.

Următoarele cursuri Metoda Silva

SILVA IMMERSION
1-4 MARTIE 2018 - București
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA PENTRU COPII
3-4 MARTIE 2018
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA LIFE SYSTEM
24-25 FEBRUARIE 2018 - București
Instructor: Rajko Kuzmanovič

SILVA LIFE SYSTEM
3-4 MARTIE 2018 - Brașov
Instructor: Rajko Kuzmanovič

Detalii și înscrieri pentru toate cursurile pe www.metodasilva.ro.

Pentru cursurile instructorilor Anca Jugănaru și Cristi Lazăr înscrierile se fac direct pe www.focusdevelopment.ro.
ÎNSCRIE-TE ACUM!

luni, 23 mai 2011

Puterea cuvintelor

De câte ori te-ai surprins că răspunzi întrebării banale "Ce mai faci?" cam aşa...:

''Nu aşa bine ca tine''...
''Aşa şi aşa...''
''Se poate şi mai bine...''
''Binişor...''

...sau şi mai deosebit, cum ar fi...

''Prost, mulţumesc!...''
''Mai bine nu mă întreba...''
''Mă lupt cu viaţa asta...'' etc. etc...

Este dovedit faptul că vorbele/cuvintele au putere asupra ''realitaţii''. Ceea ce s-a demonstrat este că vorbele/cuvintele creeză realitatea si nu invers.

Un alt fapt dovedit este acela că în mintea omului poate exista un singur gând în aceeaşi fracţiune de timp. Cu alte cuvinte, nu putem gândi la ''mai multe'' în acelaşi timp.

Mai ştim că am primit fiecare dintre noi un cadou magnific de la Creatorul nostru. Acest cadou se numeşte ''Liberul arbitru'' sau, altfel spus, capacitatea si puterea de a alege. Poţi, dacă vrei, să compari asta cu un fel de întrerupător care există în mintea fiecaruia pe care îl poţi acţiona după cum pofteşti. Închis-deschis, pornit-oprit, bun-rău, vreau-nu vreau, îmi place-nu-mi place, pot-nu pot, cred-nu cred, reuşesc-mă dau batut... etc. Frumuseţea este că ''acest întrerupator'' există pentru a fi folosit. Foarte puţini oameni ştiu ca există. Şi mai puţini îl folosesc.

Primul pas spre a folosi această unealtă ar fi să începi a-ţi asculta gândurile. Adică, să fii atent la ceea ce spui pentru că ceea ce spui este ceea ce ai gândit cu o fracţiune înainte. Ceea ce spui prin vorbe - vorbe care vin din gândurile tale - devine o unealta foarte puternică de programare a realităţii, a ceea ce te înconjoară ''la exterior''. Şi, te rog, nu te mira că spunând ''aşa şi aşa...'' va face ca treburile să-ţi meargă mai ''cu greu''! Pentru că tocmai asta ai cerut: aşa şi aşa!!

În cursul de bază 1 (CB1) învăţăm cum să luăm în control şi să folosim spre beneficiul nostru această unealtă extraordinară.

Cuvintele au putere. Noi raspundem ''Din ce în ce mai bine!''. Asta nu contravine cu nimic nici unei stări sau situaţii în care te afli, oricare ar fi aceea. Pentru că ''este loc'' de mai bine, mereu şi mereu...

Îţi dorim ''DIN CE ÎN CE MAI BINE!''.

5 comentarii:

Mirela spunea...

La Constanta cand mai veniti??? Va asteptam!

Masaj erotic spunea...

foarte bun articolul, refelcta realitatea, l-am citit cu mult interes

Isadora spunea...

Sunt absolventa cursurilor Silva din 1995. Incantata si fascinata de aceasta metoda, pe cat de simpla, pe atat de eficienta, am exersat constiincios si de atunci mi s-a schimbat toata viata! Mi-am schimbat meseria, locul de munca, domiciliul, am gasit partenerul ideal pentru mine, mi-am imbunatatit sanatatea,am ajutat si pe altii, in fine, "minunile" s-au tinut lant.
Dupa care, nici eu nu stiu de ce, (asa e omul pesemne)am exersat tot mai rar, am muncit tot mai mult, stresul si-a spus cuvantul si... rezultatul a fost ca in aceasta vara m-am trezit cu o sumedenie de proleme, mai ales de sanatate, analize proaste, nu s-a gasit un diagnostic dar diverse simptome existau. In disperare de cauza am inceput sa exersez din nou si...cu toate ca mai greu dar a functionat (cel mai bine "controlul viselor" si "paharul cu apa"), am reinvatat sa "citesc" semnele, sa-mi ascult intuitia, sa-mi urmez instinctul. Au ajuns la mine informatii valoroase, carti, am cunoscut oameni minunati, Inteligenta Superioara mi-a intins din nou mana.
Astfel am ajuns sa repet cursul in octombrie, cu acelasi instructor minunat, dl Rajko Kuzmanovici, care a fost o experienta extraordinara. Am ajuns astfel si la dl Tiberiu Molnar (care nu "intamplator" a trecut pe acolo in ultima seara de curs) si care apoi m-a si tratat. La exact o luna dupa repetarea cursului, totul functioneaza din nou perfect si asa va ramane! Acum vreau sa ajut tot mai mult si pe altii. Ajutand pe altii, te ajuti si pe tine si lumea devine mai frumoasa pentru toti.
Morala: Ai izbutit? CONTINUA!
Doresc tuturor "din ce in ce mai bine"!
cu drag
Isadora

Anonim spunea...

Buna Isadora,
EXACT acelasi lucru l-am facut si eu . Am absolvit in 2000 , toata viata mi s-a schimbat ,nu-mi venea sa cred.M-am vindecat de o boala care ma supara intruna, mi-am gasit jobul perfect pt mine, banii nu mai erau o problema si aveam din ce in ce mai multi. Daca aveam probleme de comunicare cu cineva ,faceam repede comunicare subiectiva si persoana respectiva ma suna imediat sa imi spuna ca ii e dor de mine sau ca vrea sa ne vedem.Nu imi aduc aminte exact momentul cand am inceput sa renunt putin cate putin de la a mai practica si au si aparut problemele. Am ramas iar singura cu prieteni din ce in ce mai putini, viata o lua in jos. De o saptamana am inceput iarasi sa intru in alfa de cat de multe ori pe zi pot, sa fac iar comunicare subiectiva si diverse tehnici invatate si pot sa spun ca starea mea fizica si mentala se imbunatateste in fiecare zi. Nu-mi vine sa cred !! Sunt despartita din luna iunie dar acum primesc "semne" cum ca ne vom impaca si totul, pana la cea mai mica secventa din viata mi se imbunatateste extrem ce repede. Ma regasesc in povestea ta. Asa este ! CONSTANTA si FERMITATEA in practicarea tehnicilor toata viata ! ne ajuta sa ne-o modelam si sa ne-o facem FIX CUM O DORIM !!! ABSOLUT TOTUL DIN VIATA NE FACEM DUPA CUM VREM !!!

rochii de nunta spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!