METODA SILVA

Acest blog este destinat informărilor privind Metoda Silva, adică despre AUTOCONTROL MENTAL, DEZVOLTAREA MINȚII, CONTROLUL STRESULUI.

Următoarele cursuri Metoda Silva

SILVA IMMERSION
1-4 MARTIE 2018 - București
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA PENTRU COPII
3-4 MARTIE 2018
Instructori: Anca Jugănaru și Cristi Lazăr

SILVA LIFE SYSTEM
24-25 FEBRUARIE 2018 - București
Instructor: Rajko Kuzmanovič

SILVA LIFE SYSTEM
3-4 MARTIE 2018 - Brașov
Instructor: Rajko Kuzmanovič

Detalii și înscrieri pentru toate cursurile pe www.metodasilva.ro.

Pentru cursurile instructorilor Anca Jugănaru și Cristi Lazăr înscrierile se fac direct pe www.focusdevelopment.ro.
ÎNSCRIE-TE ACUM!

duminică, 18 aprilie 2010

Ce te costa...?

Inca ne aflam in preajma Sarbatorilor de Paste, cu toate ca "se pare" ca au trecut asa de repede... Cu totii "traim" in fiecare an acest eveniment, fiecare in felul sau. Unii dintre noi au si o cultura si o conduita religioasa profunda. Este adevarat faptul ca sarbatorile (in general) au o influenta asupra noastra, pregatirile, datinile, intalnirile cu familia, cu prietenii, obiceiurile specifice... au un impact asupra vietii noastre.

Poate ca cel mai evident aspect in perioadele de sarbatoare este faptul ca "gandim diferit". As zice ca gandim corect. Evident este ca gandim "benefic". Un "aer de bunatate" ne umple si ne insufleteste. O serie de stari si emotii se succed si se completeaza: respect, compasiune, recunostinta, dragoste, urari de bine, ganduri bune catre noi insine si catre cei dragi. Ceea ce vreau sa subliniez este ca - daca stai si te gandesti un pic - nu facem nimic altceva in plus, nici un efort ca sa gandim asa si sa traim astfel. Adica, gandim asa pentru ca asa gandeste toata lumea si pentru ca oricum ne uram unii altora tot felul de urari. Sarbatorile sunt un "factor declansator" al gandurilor bune si al starii de bine.

Cum ar fi daca am face din fiecare zi o sarbatoare? Cum ar fi daca am declansa in fiecare zi toate aceste ganduri bune? Cum ar fi daca ne-am ura de bine in fiecare zi? Cum ar fi daca am trai acele emotii benefice de sarbatoare in fiecare zi?

Ar fi extraordinar! Ar fi din ce in ce mai bine! Dar cum sa facem asta? Pai... pur si simplu sa o facem. Avem atatea tehnici invatate la Metoda Silva incat este rezolvata aceasta situatie. O fraza benefica poate fi "Fiecare zi din viata mea este din ce in ce mai frumoasa. Astazi este sarbatoare in viata mea." Creierului tau nu ii trebuie deloc mult ca sa "te asculte". Va declansa stari, emotii si actiuni in concordanta cu ceea ce stie el ca este "o sarbatoare". Te vei simti bine, vei zambi, vei comunica diferit cu cei din jurul tau si... vei trai o sarbatoare. Este in controlul tau sa faci din viata ta, din zilele tale o succesiune de sarbatori si nu sa astepti Sarbatorile ca sa fie sarbatoare.

Ce te costa sa ai credinta ca fiecare zi este o sarbatoare? Ce te costa sa zambesti? Ce te costa sa te porti "ca si cum " ar fi sarbatoare? Ce te costa sa te gandesti la ceea ce vrei si nu la ceea ce nu iti place? Ce te costa sa te vizualizezi in perfecta stare de sanatate, plin(a) de viata si avand tot ceea ce iti doresti? Ce te costa?

Te rog sa te gandesti la aceste intrebari si sa iti raspunzi in inima ta!

Iti doresc Sarbatori Fericite in fiecare zi!

Din ce in ce mai bine!

3 comentarii:

Ingerul de serviciu spunea...

Buna ziua. Si municipiul IASI este destul de mare ca sa se stranga de o sala de conferinte pentru cursuri Silva. Poate lua o decizie cineva in sensul asta?

Blog Metoda Silva spunea...

Mergem in orice oras daca exista minim 30 de persoane care au achitat suma de 700 lei pentru CB1+CB2. Asteptam initiative locale de a infaptui acest lucru. Va sfatuim sa va uniti puterile mai multi absolventi si sa faceti cumva sa organizati un curs (poate incercati si tehnici Silva in directia asta).
Din ce in ce mai bine!

Diana spunea...

Multumesc pentru mesaj! M-a frapat enorm "simetria", rezonanta dintre acest mesaj si cel pe care l-am trimis eu unei prietene (in 13 apr), care ma intreaba ce mai fac, si cum am petrecut sarbatorile.
Copiez aici mesajul meu, in ideea de a impartasi, de a multiplica bucuria de a gandi in acelasi stil! Cu prietenie, Diana.


Buna bimineata Angy! Aseara am vazut tarziu mesajul tau online si nu ti-am mai raspuns. Ce fac? E o intrebare la care nu imi place sa raspund formal, de genul "bine.multumesc. dar tu?" sau "eh, binisor, cine mai face bine in vremurile astea..." Zic eu ca fiecare din noi facem sau suntem fix asa cum alegem sa facem sau sa fim. Iar eu aleg "din ce in ce mai bine". Sarbatorile le-am petrecut intr-un mod total nonconformist, neconventional, considerand ca fiecare zi poate fi o ocazie de a celebra Viata, Existenta, Nasterea, Renasterea (Invierea), lucruri care Iisus ni le-a transmis dealtfel, precum si faptul ca Christosul se afla in fiecare...Pe de alta parte, nefiind prietena cu ideea de a sacrifica si crantanii cu nesat "divin" bietii mielusei (sau alte animalute), a lipsit si ceea ce se cheama traditie. In schimb, am fost la tara intr-o zona de dealuri-munti, unde am savurat deplin senzatia fantastica de a ma culca pe iarba, a imbratisa pomii, a mangaia mugurii,a conversa cu pasarelele, a privii focul si stelele...Iarta-mi disertatia, dar daca tot m-ai intrebat...
Restul familiei e ok, poate prea inserati in viata asta sociala, materiala, in care mereu "trebuie", uitand oarecum sa se opreasca si sa simta. Toate la vremea lor...Te imbratisez, Diana.